Logo Nederlandse loterij

Joop Zoetemelk en Kiran Badloe openen TeamNL Huis in Olympisch Parijs

Rijswijk, Het TeamNL Huis is officieel geopend. Hét thuis voor Oranje tijdens de Olympische Spelen in Parijs, dat Nederlandse Loterij mogelijk maakt. Le Zénith in Parc de la Villette kleurt de komende twee weken oranje en is de plek waar het samen genieten van de sport centraal staat, successen worden gevierd en medaillewinnaars worden gehuldigd. Aan Joop Zoetemelk (77 jaar) en Kiran Badloe (29 jaar) de eer om samen met Anneke van Zanen-Nieberg (voorzitter NOC*NSF) en Arno de Jong (CCO Nederlandse Loterij) het eerste TeamNL Huis officieel te openen. Als eerbetoon aan alle 149 gouden medailles die Nederland tot nu toe won, waren maar liefst 70 gouden medaillewinnaars onderdeel van deze feestelijke ceremonie.

De ‘TeamNL Legends’ vormen met hun prestaties uit het verleden het fundament van het huidige TeamNL, onze sporters in oranje. Reden voor NOC*NSF en Nederlandse Loterij, hoofdsponsor van het TeamNL Huis, om al deze Olympische iconen samen te brengen. Met een grote gouden schaar werd het lint in een stevige beweging doorgeknipt door Zoetemelk en Badloe, om vervolgens de eerste stappen in hét thuis voor Oranje te zetten samen met alle aanwezige Olympisch kampioenen. In het TeamNL Huis vonden ze hun gouden momenten vereeuwigd en werden herinneringen opgehaald aan al die bijzondere prestaties uit het verleden. Aansluitend schuiven de TeamNL Legends aan voor een brunch die ook volledig in het teken staat van hun gouden prestaties.

“Het was fantastisch om vandaag in gezelschap van al deze Olympische iconen ons eerste eigen TeamNL Huis te mogen openen. Nederlandse topsporters die ons nog altijd inspireren door de prestaties die zij hebben geleverd. Vandaag brengen we hen een welverdiende ode voor hun topprestaties, kracht en doorzettingsvermogen. Met deze onvergetelijke prestaties inspireren zij het huidige TeamNL om tijdens de Olympische Spelen alles op alles te zetten en het beste uit zichzelf te halen”, zegt Anneke van Zanen-Nieberg, voorzitter NOC*NSF.

Ook Arno de Jong, CCO van Nederlandse Loterij, kijkt terug op een onvergetelijke opening. “We zijn er erg trots op om als hoofdsponsor vandaag het TeamNL Huis samen met zo veel sporthelden te kunnen openen. Het fundament voor dit huis is gelegd in het verleden, door al deze Olympische helden die medailles wonnen en Nederland trots hebben gemaakt: van goud in Mexico-Stad in 1968 tot aan de laatste Spelen in Tokio. Ik vind het fantastisch dat we Oranjefans met dit eerste TeamNL Huis de kans bieden om de Olympische Spelen van dichtbij mee te maken en samen met sporters van TeamNL topprestaties te kunnen vieren.”

Thuis voor Oranje
Tijdens de Olympische Spelen in Parijs zal het TeamNL Huis aanvoelen als een echt thuis voor Oranje. Een plek waar fans en sporters samenkomen en waar sport kijken en het eren en waarderen van de sporters centraal staan. Dagelijks kunnen maximaal 6.500 mensen terecht in het TeamNL Huis om er de belangrijkste wedstrijden te volgen en de prestaties van Nederlandse sporters te vieren.