Logo Nederlandse loterij

Nederlandse gouden medaillewinnaars stappen op olympische trein naar Parijs

TeamNL Legends eregasten officiële opening TeamNL Huis

Rijswijk, Een grote groep Nederlandse gouden medaillewinnaars vertrok vrijdagochtend met Eurostar vanaf Rotterdam Centraal naar de Olympische Spelen in Parijs. Een gezelschap dat ruim 50 jaar olympische historie vertegenwoordigt, van Mexico-Stad 1968 tot de laatste Zomerspelen in Tokio. Als eerbetoon aan hun topprestaties – Nederland won in totaal al 149 gouden medailles – reizen deze olympische iconen op uitnodiging van NOC*NSF en Nederlandse Loterij af naar de Olympische Spelen in Parijs. Daar zijn zij zaterdag als eregast onderdeel van de officiële opening van het TeamNL Huis. Met hun indrukwekkende prestaties inspireren de olympische helden van toen het huidige TeamNL, onze sporters in oranje, om – met de 150e gouden medaille voor Nederland in het vooruitzicht – het beste uit zichzelf te halen.

Oude tijden herleefden vanochtend op Rotterdam Centraal tijdens een enthousiast weerzien tussen de olympische sporthelden. De gouden medaillewinnaars wisselden volop herinneringen uit over hun olympische prestaties en blikten ook alvast vooruit naar de Olympische Zomerspelen van Parijs, waar TeamNL in de startblokken staat om een topprestatie te leveren. Het illustere reisgezelschap stapte vervolgens op de Eurostar, die korte tijd later in beweging kwam om hen naar Parijs te brengen. Daar zijn zij zaterdagochtend onderdeel van de feestelijke opening van het TeamNL Huis.

Een thuis voor Oranje
Tijdens de Olympische Spelen is het TeamNL Huis een echt thuis voor Oranje. Een plek waar fans en sporters samenkomen en waar sport kijken en het eren en waarderen van sporters centraal staan. Op zaterdag 27 juli opent het TeamNL Huis de deuren in aanwezigheid van maar liefst 70 TeamNL Legends. Gezamenlijk symboliseren zij het fundament van TeamNL, gebouwd op hun prestaties, en zijn zij onderdeel van de officiële opening van het TeamNL Huis.

Door de sport, voor de sport
Nederlandse Loterij is eind jaren ’50 opgericht door de Nederlandse sport. ‘Door de sport, voor de sport’ was toen het uitgangspunt en dat is het nog steeds, want de opbrengst van Nederlandse Loterij gaat onder meer naar NOC*NSF, 77 aangesloten sportbonden en 25.000 sportverenigingen. Als hoofdsponsor van het TeamNL Huis biedt Nederlandse Loterij Oranjefans de kans om de Olympische Spelen van dichtbij mee te maken en samen met sporters van TeamNL topprestaties te kunnen vieren.