Logo Miljoenenspel

PLUS Rechtuyt in Schoonhoven verkoopt winnend lot Miljoenenspel

Rijswijk, PLUS Rechtuyt in Schoonhoven heeft een winnend Miljoenenspel-lot verkocht ter waarde van 100.000 euro belastingvrij. De winnaar speelde mee met lotnummer 43521X en wordt verzocht zich te melden op het kantoor van Nederlandse Loterij, waar Miljoenenspel onderdeel van is.

Op zaterdag 6 juli was de eerste trekking van het vernieuwde Miljoenenspel. Miljoenenspel is in 2012 geïntroduceerd als opvolger van Dayzers, de loterij waarbij je zelf het lotnummer bepaalde. Het idee van Miljoenenspel is dat de jackpot wordt opgesplitst in meerdere geldprijzen. Op deze manier winnen meer spelers een hoog geldbedrag.

De trekking en het prijzenpakket zijn aangepast en het is ook weer mogelijk om een lot te kopen in de winkel, naast de mogelijkheid om online of met een abonnement mee te spelen. Meespelen met Miljoenenspel is aanzienlijk goedkoper geworden; een lot kost voortaan 1 euro in plaats van 5 euro.

Elke week valt er gegarandeerd 100.000 euro op het winnende lotnummer. Daarnaast introduceert Miljoenenspel een digitaal ballenmechanisme, met 18 blauwe ballen en 1 groene bal. Valt een blauwe bal, dan krijgt het winnende lotnummer de Weekprijs van 100.000 euro. De kans dat de Hoofdprijs in de trekking erna valt is iets groter, want een getrokken blauwe bal wordt niet teruggelegd. De hoofdprijs valt als de groene bal wordt getrokken. In dat geval worden alle ballen weer teruggelegd voor de volgende trekking.

Prijswinnaars blijven anoniem
Nederlandse Loterij, waar Miljoenenspel onderdeel van is, stelt het belang van winnaars voorop en maakt daarom de gegevens van de prijswinnaar niet bekend.